Aksaray Üniversitesi
İslami İlimler Fakültesi
Ders Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

2024-2025 DERS KAYIT İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 

1- Harç yükümlüsü öğrencilerin ders kaydını yapabilmesi için harç ücretini zamanında yatırması gerekmektedir.

2- Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencilerinin ders seçimleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

3- Her öğrenci, dönem derslerini kendi şubesinden almak zorundadır. Bu kurala uymayan öğrencilerin yanlış şubeden seçtikleri dersler yok hükmünde olacaktır. Öğrencilerimiz alttan veya üstten alacakları dersleri istedikleri şubeden alabileceklerdir.

4- A şubesi sistemde “1”, B şubesi “2”, C şubesi “3”, D şubesi 4, E şubesi “5” şeklinde tanımlanmaktadır.

5- Alttan hiç almadığı veya alıp kaldığı ders/dersleri olan öğrenciler, bu dersleri öncelikli olarak seçmek zorundadır. Bu dersler seçildikten sonra kalan AKTS’lerini dönem dersleriyle tamamlayabilirler.

6- 2. Sınıf sonrasında AGNO’su 1.80 altında olan öğrenciler 3. Sınıftan ders alamazlar. Bu öğrenciler daha önceki dönemlerden şartlı geçtikleri dersleri de almak zorundadırlar.

7- 1. Sınıftaki Kur’an derslerinin (Kur’an I ve II) herhangi birinden başarısız olan öğrenciler 2. Sınıf Kur’an derslerinin (Kur’an III ve IV) hiçbirini alamaz (üst dönemden ders alması için bir engel yok ise 3 ve 4. Sınıf Kur’an dersleri alınabilir). Kur’an I ve II derslerinin başarılması, Kur’an III ve IV dersleri için ön koşuldur.

8- Kur’an Okuma ve Tecvid dersleri için tüm öğrenciler A şubelerini tercih edecektir. Şube dağılımları daha sonra sistem tarafından yapılacaktır.

9- İkinci öğretimlerin tüm sınıfları ve birinci öğretimin Öğretim İlke ve Yöntemleri ile Eğitim Psikolojisi dersleri birer şubedir. Dolayısıyla söz konusu sınıf ve derslerde herkes A şubesini seçecektir.

10- Seçmeli ders sekmesinden, formasyonlar da dahil köşeli parantez içinde belirtilen sayı miktarınca ders seçilecektir.

11- Ders kaydı yapmayan öğrenci ilgili dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz.

12- Formasyon derslerinin tamamını almamış öğrencinin diplomasına öğretmenlik yapabileceğine dair not düşülmeyecektir.

13- Ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. Bu nedenle her ders seçim döneminde öğrenciler müfredat durum sekmesinden aldığı ve alması gereken dersleri kontrol etmelidirler.

 14- Ders kayıt esnasında  her öğrenci listede belirtilen  İİFPF482 Öğretmenlik Uygulaması II dersini  seçerken  listede ismi olan danışman hocasının dersini seçecektir.  Yapamayanlar ekle sil haftasında danışman hocasıyla birlikte düzeltebilir.

ÖNEMLİ TARİHLER:

Ders Dönemi: 03 Şubat 2025-18 Mayıs 2025

Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretlerinin ödenmesi: 27 Ocak-02 Şubat 2025

Ders kayıt ve kayıt yenileme: 27 Ocak-02 Şubat 2025

Ders ekle/sil: 10-14 Şubat 2025

Mazeretleri ilgili YKK.ile kabul edilen öğrencilerin mazeretli katkı payı/öğrenim ücretleri ödeme tarihleri: 10-14 Şubat 2025

Mazeretli ders kayıt yenileme: 10-14 Şubat 2025

Ders muafiyeti ve intibak için başvurunun son günü: 06 Ocak-31 Ocak 2025