2021-2022 Ders Kayıt İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

DERS KAYIT İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Harç yükümlüsü öğrencilerin ders kaydını yapabilmesi için harç ücretini zamanında yatırması gerekmektedir.

2- Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencilerinin ders seçimleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

3- Her öğrenci, dönem derslerini kendi şubesinden almak zorundadır. Bu kurala uymayan öğrencilerin yanlış şubeden seçtikleri dersler yok hükmünde olacaktır. Öğrencilerimiz alttan veya üstten alacakları dersleri istedikleri şubeden alabileceklerdir.

4- A şubesi sistemde “1” şeklinde; B şubesi ise “2” şeklinde tanımlanmaktadır.

5- Alttan hiç almadığı veya alıp kaldığı ders/dersleri olan öğrenciler, bu dersleri öncelikli olarak seçmek zorundadır. Bu dersler seçildikten sonra kalan AKTS’lerini dönem dersleriyle tamamlayabilir.

6- 2. Sınıf sonrasında AGNO’su 1.80 altında olan öğrenciler 3. Sınıftan ders alamazlar. Bu öğrenciler daha önceki dönemlerden şartlı geçtikleri dersleri de almak zorundadırlar.

7- 1. Sınıftaki Kur’an derslerinin (Kur’an I ve II) herhangi birinden başarısız olan öğrenciler 2. Sınıf Kur’an derslerinin (Kur’an III ve IV) hiçbirini alamaz (üst dönemden ders alması için bir engel yok ise 3 ve 4. Sınıf Kur’an dersleri alınabilir). Kur’an I ve II derslerinin başarılması, Kur’an III ve IV dersleri için ön koşuldur.

8- Kur’an dersleri için bütün öğrenciler A şubesini tercih edecektir. Şube dağılımları daha sonra sistem tarafından yapılacaktır.

9- İİF224 Felsefeye Giriş dersi tek şube olarak birleştirilmiştir. Bu dersi alacak olan her öğrenci A şubesinden alacaktır.

10- Seçmeli ders sekmesinden, köşeli parantez içinde belirtilen sayı miktarınca ders seçilecektir.

11- Ders kaydı yapmayan öğrenci ilgili dönemde öğrencilik haklarından yararlanamaz.

12- Formasyon dersleri AKTS limitine dahil olmayan 3. ve 4. Sınıf öğrencileri bu dersleri ders kayıt haftasında seçemezlerse ekle-sil haftasında danışmanlarına başvurarak seçebilirler.

13- Formasyon derslerinin tamamını almamış öğrencinin diplomasına öğretmenlik yapabileceğine dair not düşülmeyecektir.

14- Kayıt yaptırdığı yarıyılda mezun olabilmek için gerekli tüm derslerini alarak mezuniyet aşamasında olabilecek veya tek ders sınavı ile mezun olabilecek öğrenci, danışman onayı ile bölümüne dilekçeyle başvurarak, 45 AKTS kredilik ders alabilir.

15- Ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. Bu nedenle her ders seçim döneminde öğrenciler müfredat durum sekmesinden aldığı ve alması gereken dersleri kontrol etmelidirler.

ÖNEMLİ TARİHLER: Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretlerinin ödenmesi: 21-27 Şubat 2022 Ders kayıt ve kayıt yenileme: 21-27 Şubat 2022 Ders ekle/sil: 07-11 Mart 2022 Ders Dönemi: 28 Şubat 2022– 12 Haziran 2022