İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Hakkında Merak Edilenler…

İslami İlimler Fakültesi ne zaman eğitim ve öğretime başladı?

Fakültemiz 2012 yılında kuruldu. 2013-2014 döneminde öğrenci alarak eğitim ve öğretime başladı.

Mevcut öğrenci sayısı ne kadar?

Halen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünde 40 normal öğretim, 40 ikinci öğretim olmak üzere 80 öğrenci, İslami İlimler Lisans Programında ise 140 normal öğretim, 80 ikinci öğretim olmak üzere toplam 220 öğrenci bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayımız halen 300’dür.

2015-2016 döneminde Fakülte kaç öğrenci alacak?

Fakültemiz yeni dönemde yine 140 normal öğretim, 80 de ikinci öğretim olmak üzere 220 öğrenci alacaktır.

Arapça Hazırlık sınıfı var mı?

2014-2015 döneminde vardı. Ancak 2015-2016 döneminde Arapça hazırlık sınıfı kaldırılmıştır.

Yeni gelen öğrenciler 1. Sınıftan mı başlayacak?

Evet. Yeni öğrencilerimiz geçen yılki öğrencilerimizle birlikte 1. Sınıftan başlayacaklardır.

Fakülte kaç yıl?

Yeni gelen öğrencilerimiz 4 yıl okuyup mezun olacaklardır.

Bütün İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri hukuki açıdan aynı özelliklere mi sahip?

Evet , bütün İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri müfredat ve kazanılan haklar açısından aynı özelliklere sahiptir.

Fakültenin kendisine ait binası var mı?

Fakültemizin kendisine ait binası yapılmakta olup inşaatı hızla devam etmektedir. İnşallah 2016-2017 döneminde kendi binamızda hizmet vereceğiz.

Şu anda hangi binada hizmet veriyor?

Halen Üniversite kampüsü içerisinde bulunan Merkezi Derslikler binasında oldukça iyi şartlarda eğitimimize devam ediyoruz.

Fakülte veya Üniversite Kampüsünde sosyal imkanlar nelerdir?

Fakülte binası öğle ve akşam yemeklerinin yenildiği sosyal tesisler ve alışverişin yapılabildiği market binalarına yakındır. Merkezi dersliklerde bir kantin öğrencilere hizmet vermektedir.

Fakültede akademik ve bilimsel faaliyetler var mıdır?

Yeni gelen öğrencilerimizle birlikte Fakültemizde daha verimli ve güzel bilimsel faaliyetler ile bu yöndeki çalışmalara teşvik edici yeni uygulamalara başlanacaktır.

Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini niçin tercih edeyim?

Tarihi ve kültüren zengin bir birikime sahip şirin bir Anadolu kenti olan Aksaray, çevresindeki Ankara, Konya, Kayseri ve Adana illerinin ulaşım ağının kesişme noktasında yer almaktadır. Bu nedenle bu şehirlere ulaşım oldukça kolay ve kısa sürelidir. Üniversitemiz son yıllarda büyük gelişmeler katetmiş ve bu gelişmesini sürdürmektedir. İslami İlimler Fakültesi ise Üniversitemizin en genç Fakültelerinden olmasına rağmen oldukça hızlı gelişen ve bu gelişmesini sürdüren bir Fakültedir. Fedakar akademik kadrosunun sıcak kanlı ilişkileri öğrencilerin ihtiyaçlarına dönük her türlü desteği verme gayretinde olmaları öğrenci memnuniyeti açısından önemlidir.

Üniversite ve Şehrin yurt imkanları nasıldır?

Gerek kampüs içerisinde gerekse şehrin farklı yerlerinde KYK yurtları vardır. Kontenjanları ihtiyaçlara cevap verebilmek için sürekli artırılmaktadır. Ayrıca sadece İslami İlimler Fakültesi öğrencilerimiz için çeşitli STK’ların ev ve yurt destekleri vardır.

İslami İlimler Alanında Yüksek Lisans imkanı var mıdır?

Evet, halen Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı ile İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı’ında Yüksek Lisans programları devam etmektedir.

Diğer merak ettiğiniz hususları  [email protected]  adresine sorabilirsiniz.