Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 25.09.2014 tarihli toplantısında alınan karar gereği, İslami İlimler Fakültesinde okuyan 2.sınıf öğrencileri İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümüne geçiş yapıp 3 ve 4. sınıfları bu bölümde tamamlayabileceklerdir.

- Geçişler aşağıdaki ilkelere göre yapılabilecektir.

- Geçiş yapacak öğrencilerin alttan derslerinin bulunmaması gerekmektedir.

- Geçişler 40 kişilik kontenjanla sınırlıdır.

- 1 ve 2. Sınıftaki not ortalamalarına göre sıralama yapılacaktır.

- Başarı puanlarının eşit olması durumunda öğrencilerin ÖSYS puanı esas alınacaktır.

Başvuru yapacak öğrencilerin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir:

1. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunları şu anki mevzuata göre İmam Hatip Liselerinde çalışamamaktadır.

2. İslami İlimlerden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümüne geçenler, bu bölümün 1. ve 2. Sınıftaki derslerini alttan almak zorunda olup, ayrıca 3. ve 4. Sınıflarda normal müfredat derslerine ilaveten verilecek olan 26 kredilik formasyon derslerini de alacaklardır.

3. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünün açılabilmesi için en az 10 öğrencinin başvurusunun kabul edilmesi gerekmektedir.

4. Son başvuru tarihi 21 Temmuz 2017 olup, Fakülteye şahsen dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. (posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.)

İDARE